Föreningsform
Bostadsrättsförening
Beskattas som: Privatbostadsföretag (äkta)

Föreningens ekonomi
För att möta de ökade ränte- och driftskostnader för 2023 justerades avgifterna vid årsskiftet. Styrelsen ser löpande över avgifterna för att anpassa dem till kostnaderna (kontrollerat 2023-01-03).

På grund av EU-direktiv kommer den typ av belysning som föreningen har i trapphus, källare och garage att fasas ut. Föreningen planerar att under de kommande åren ersätta all belysning i trapphus, källare och garage. (kontrollerat 2023-01-03) 

Kabel TV
De fria marksända kanalerna ingår i månadsavgiften. Från och med 1 oktober 2022 ingår TV Bas i månadsavgiften. Här kan du läsa mer om vilka kanaler som ingår.

Elavtal
Föreningen har ett gruppavtal för el med Mälarenergi. Avtal för enskilda lägenheter kan inte sägas upp vid in-/ utflytt.

Värme
Fastigheten värms upp med fjärrvärme via vattenburna radiatorer.

Fastighetsförsäkring
Föreningen har tecknat en fastighetsförsäkring hos Brandkontoret där också bostadsrättstillägg ingår.

Bredband
Föreningen har tecknat avtal med Tele2 som leverantör för fiberanslutning till fastigheten och installation av bredbandsnät. Avgift för bredband 1000/1000 om 180 kr/mån läggs som ett obligatoriskt tillägg utöver månadsavgiften.

Parkering för bil och MC
Föreningen har 76 garageplater under gården samt 47 parkeringsplatser utomhus. Särskilda parkeringsplatser för MC finns i garaget. Hyra av garagaplats kostar 950 kr/mån och hyra av utomhusplats kostar 700 kr/mån. MC plats kostar 437,50 kr/mån. Samtliga avgifter är inklusive moms. Idag finns lediga parkeringsplatser i såväl garage som utomhus. (kontrollerat 2022-08-25). 10 platser i garaget är laddbara och avsedda för elbilar/hybridbilar. Kostnaden för laddbar plats är 1 025 kronor per månad samt kostnad för el som är samma kostnad som hushållsel med ett påslag på 0,10 kronor per kWh.   

Bilpool
Föreningen har en poolbil som medlemmar kan boka.

Gemensamma utrymmen
Det finns lägenhetsförråd i källaren till varje lägenhet samt barnvagnsrum och cykelförråd. Tvättstuga finns på Klädesvägen 40. Ett källsorteringsrum för el, glas, plast, metall och papp finns intill garaget.

Gemensam innergård med utomhuspool, solterrass och en gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter.

Överlåtelseavgift 2023
1 313 kr betalas av köpare.

Pantsättningsavgift 2023
525 kr

Medlemskap/ överlåtelse
Ansökan om medlemskap samt överlåtelse ska skickas till Ekerö Redovisningsbyrå AB.

ERB
Box 2
178 21 Ekerö

Antal lägenheter i förening: 249
Ägande i föreningen: Styrelsen beslutar i enskilda fall om juridiska personer. En juridisk person som upptas som medlem i föreningen accepterar att debiteras avgift för andrahandsuthyrning då fysisk person som bor i en lägenhet ägd av en juridisk person anses utgöra andrahandsuthyrning.  
Delat ägande godkännes.

Energideklaration
Energideklaration finns 

Övrigt
Varmvatten- och elförbrukning mäts individuellt och faktureras bostadsrättsinnehavaren, tillkommer på månadsavin för avgiften.

Allmänt om föreningen
Föreningen består av fem byggnader, ett tornhus på 10 våningar samt fyra lamellhus med 4 respektive 6 våningar med totalt 249 bostadsrättslägenheter.


Ladda ned

Icon representing an icon       


Ekonomisk plan 

Stadgar

Årsredovisning 2021-2022