Nyheter

Nyhetsbrev - November 2021

Nya rutiner för felanmälan

Styrelsen har infört nya rutiner för felanmälan. Om din felanmälan gäller allmänna ytor och fel som föreningen ansvarar för görs felanmälan till 

Vid felanmälan ska du uppge;

 • Ditt namn
 • Ditt lägenhetsnummer (fem siffror som du hittar ovanför din ytterdörr)
 • Adress
 • Telefonnummer till dig som anmäler
 • Beskrivning av fel

För felannmälan som gäller ditt egna boende och som du som bostadsrättsinnehavare ansvarar för kontaktar du Fastighetsägarna service på nummer 08-617 76 00 eller . Deras öppettider är måndag till torsdag 07.00-17.00 och fredag 07.00-16.00.  Observera att kostnader för denna felanmälan debiteras dig som bostadsrättsinnehavare.   

Vid felanmälan till Fastighetsägarna service ska du ange;

 • Brf Bromma Tracks
 • Ditt namn
 • Ditt lägenhetsnummer (fem siffror som du hittar ovanför din ytterdörr)
 • Adress
 • Telefonnummer till dig som anmäler
 • Beskrivning av fel

Det är föreningens stadgar som avgör vem som ska stå för kostnad för åtgärd. Där står bland annat att du som bostadsrättsinnehavare ansvarar för lägenhetens inre (väggar, golv, tak, inredning i kök, badrum och övriga utrymmen, glas och bågar i lägenhetens ytter- och innerfönster samt de anordningar för vatten, avlopp, elektricitet och ventilation som bostadsrättshavaren försett lägenheten med. 

Problem med hissarna

Felanmälan görs till 020-31 33 33 där Schindler har bemanning dygnet runt.

Akuta fel

Har du en brådskande felanmälan efter kontorstid eller på helger och röda dagar kontaktar du jouren på 08-657 64 50. Jouren ska enbart kontaktas om det finns risk för skada på egendom eller fastighet. Observera att det är stadgarna som avgör om det är föreningen eller bostadsrättsinnehavaren som står för kostnaden för jouruttryckning.

 

Utbildning för användning av föreningens poolbil

Söndagen den 14 november klockan 14.00 genomförs en utbildning för de som är intresserade av att veta hur medlem kan boka föreningens poolbil. Utbildningen äger rum vid poolbilen i garaget. Samtliga som deltar i utbildningen får en värdecheck på 200 kronor som kan användas för att boka poolbilen.

 

Brandvarnare

Inför adventstider är det viktigt att ni kontrollerar att brandvarnaren fungerar. Ni hittar skötselinstruktionerna i föreningens skötselpärm på föreningens hemsida.

Styrelsen påminner om att det är viktigt med ett regelbundet underhåll av brandvarnaren.

 • Testa brandvarnarna varje vecka och försäkra er om att samtliga sammankopplade enheter larmar inom 10 sekunder.
 • Dammsug brandvarnaren regelbundet med en mjuk borste samt torka av utvändigt med en lätt fuktad trasa.
 • Brandvarnaren får ej målas.

En brandvarnare är en känslig livräddande produkt. Brandvarnarens livslängd kan förkortas avsevärt vid ogynnsamma miljöer, felaktig placering och slarv med att regelbundet rengöra och underhålla den. Brist på underhåll kan ge upphov till oönskade larm, ha inverkan på varnarens funktion samt häva garantin.

Om brandvarnaren inte fungerar gör ni en felanmälan på så beställer föreningen en ny.

Styrelsen rekommenderar också att alla lägenhetsinnehavare köper brandsläckare och brandfilt för att snabbt kunna släcka mindre bränder. 6 kg Pulversläckare rekommenderas.

 

Föreningens hemsida

Besök gärna föreningens hemsida www.brfbrommatracks.se. Där kan du ta del av information om föreningen samt boka övernattningslägenheten. På facebook finns också en grupp för ”Grannarna på Klädesvägen”.  Om du inte redan är medlem i gruppen så uppmanar vi alla medlemmar att gå med för att diskutera med föreningens övriga medlemmar och snabbt ta del av nyheter och information. Klicka här så kommer du direkt till sidan; https://www.facebook.com/groups/255287768228739/

Se alltid till att ha aktuell mailadress och telefonnummer i medlemsregistret så att du aldrig missar viktig information från föreningen.